Innhold
1
Nyttig informasjonJollseilingen i Tønsberg Seilforening er organisert gjennom jollekomiteen. Vi har gode tradisjoner for å utvikle gode seilere. For tiden har vi jolleseilere som representerer Norge på landslaget og helt ned til ferske seilere som akkurat har startet sin seilkarriere. 

For Tønsberg Seilforening er det viktig at de unge først behersker båten og synes seiling er gøy før man begynner å tenke for mye på regattaseilingen. Det naturlige innsteget til seiling er å begynne i Optimist, hvor nybegynner er starten. Som regel vil halvparten av seilerne ønske å gå videre til neste nivå året etter, mens noen tar kurset om igjen. Etter nybegynner er det flere år med viderekommende seiling. På viderekommende 2 blir det mer regattafokus og deltakelse på regattaer i egen og andre foreninger. Når ambisjonene og lysten til å seile flere regattaer omkring i Norge og for noen utlandet er regattagruppen det siste steget i Optimistkarrieren. Optimist kan man seile til det året man fyller 15 år. Etter Optimist er det mange muligheter, man kan fortsette å seile enpersonsbåt i Laser, eller man kan begynne å seile sammen med flere i RS Feva eller 29er. Feva er en trygg båt som gir gode seilopplevelser, men hvor det atletiske ikke er like stort representert. I 29, som er en skiff, er det å være litt atletisk viktig da båten har stort fartspotensial og er særdeles ustabil. 

Laser er kanskje den mest utbredde klassebåten i verden og man kan seile i denne båten til man er pensjonist. Laseren deles inn i tre klasser, 4.7, Radial og Standard. Skroget er det samme, men seilarealet endres. 4.7 har det minstre arealet og Standard har det største

Ønsker du å begynne med jolleseiling - eller har andre spørsmål. Ta kontakt

 

 

 I fokus