Are Wiig - Golden Globe Race

Are Wiig forteller om sin dramatiske seilas i Golden Globe Race, foto Truls A. Antonsen / NRK

Are Wiig kommer til Tønsberg. Foto: Truls A. Antonsen / NRK​

Bjørnar Erikstad
10.01.2019
Are Wiig forteller fra sin svært dramatiske seilas som deltaker i det spektakulære "Golden Globe Race"!
Sted: Aker Seil, dato 24.januar kl 19.00. Pris 200 kr pr pers

​Den kompetente soloseileren Are Wiig fra Sætre i Hurum deltok i Golden Globe 2018, 50 år etter den legendariske første «Jorda rundt, uten stopp og alene»-regattaen i 1968. 


De fleste kjenner Are fra media. Han er en stillfaren og sympatisk mann som har seilt i mer enn 50 år. Tross mer enn 50.000 nm bak seg, skryter han lite av sine bedrifter. 

Alle som har fulgt og fremdeles følger denne ekstrem-regattaen, vet at Are gjorde det bra. Og kanskje kunne han ha vært vinneren blant de 18 andre tildels svært meritterte seilerne og eventyrere som bl.a. kommer fra Finland, Estland, Storbritannia, Frankrike, Russland, USA, Australia. Gjennomsnittsalderen er 47 år; Yngste seiler er 28 (eneste kvinne), og eldste er 72 år gammel. 
Vår favoritt hadde lagt opp til å bite skikkelig fra seg gjennom grundige forberedelser, til tross for at flere av konkurrentene hadde mer erfaring som soloseilere og høyere budsjetter enn Are. 

Det gikk dessverre nokså galt. I ekstremt dårlig vær gikk båten hans rundt, og med totalt maste-havari var det umulig for han å fortsette med sin oppgraderte «Oleanna», en blåmalt, langkjølt Olle Endelein-designet spissgatter; OE32 bygget i 1972. På et sjømannsmessig, forbilledlig vis fortsatte Are for improvisert nødrigg inn til Cape Town, og ville ikke en gang ha assistanse!

Vi gleder oss til å høre Are fortelle.

Tid og sted
Torsdag 24. januar, på Seilloftet hos Aker Seil AS i Ollebukta 16. i Tønsberg kl. 19.00 – ca 21.30. 
Kr 200,- i døra, som går til Are sitt neste prosjekt !  (kontant eller vipps, ikke kort). Kaffe og noe å bite i er gratis.
Vil du lese deg opp om Are, kan du sjekke denne artikkelen av Truls A. Antonsen/NRK – som også har tatt illustrasjonsbildet. https://www.nrk.no/norge/drommen-som-brast-1.14208346

Sjekk også artikkelen i Seilmagasinets utgave nr. 4/2018 «Are Wiig i tøff konkurranse», der denne 250 dagers konkurransen utelukkende er basert på 60 og 70-talls teknologi.
 
 
Du er hjertelig velkommen til Seilloftet denne januarkvelden!